Använd ett prag-tiskt sätt att hitta billig resa till Prag

Använd ett prag-tiskt sätt att hitta billig resa till Prag
Även om textförfattaren till denna text kan hänfalla åt billiga ordlekar – och att textens syfte är att berätta om ett sätt att hitta de absolut billigaste resorna till Prag – så är Prag i sig en stad som är allt annat än billig. Och ”inte billig” i detta avseende syftar inte på att det skulle kosta mycket att bo och leva där – utan på att man får en dyrbar upplevelse när man besöker staden.

Man kan söka Prags anor tillbaks till 800-talet och staden har allt sedan dess både haft stor betydelse för Tjeckien och även varit landets huvudstad. Under medeltiden var staden Europas tredje största stad. I början av 1900-talet var Prag en Europeisk metropol av stora mått och strax efter första världskriget hade staden hela 676 000 invånare. Staden hade en stor kulturell blandning även om den tyska prägeln var ganska tydlig. Denna blev än mer tydlig efter andra världskriget då hela den judiska befolkningen i staden utrotats i förintelsen. Efter andra världskriget gick Tjeckien upp i Sovjetunionen som satte sin allområdande prägel på staden. Tjeckien och Prag var dock inte så förtjusta i detta och försökte göra revolution som skapade begreppet ”Pragvåren 1968”. Dock slogs denna ner av Sovjetunionen och Prag förblev kommunistiskt fram till unionens sammanbrott 1989.

Idag kan man se hur både Tyskland och Sovjetunionen satt sina spår i Prag. Här finns ännu kommunistiska monument, ornament och byggnader som skvallrar om dess inflytande på staden – och blandas villt med över 1200 år av liknande kulturella och politiska omvälvningar.

Om du vill resa till Prag och beskåda allt detta – och det rekommenderas varmt – kan ni gå inpå Billiga flyg för att hitta den billiga resa dit som den billiga inledningen av denna text skvallrade om.

Related posts:

  1. resa till Stockholm
  2. Private: Bra och dåliga sätt att resa till och bo i Oslo
  3. Planerar du en resa till Amsterdam
  4. Hitta billigaste boendet i Berlin