Bygg hemsidan med dynamiska open source system

Bygg hemsidan med dynamiska open source system

Det finns mängder med tekniska lösningar att välja mellan för den som planerar att bygga eller köpa hemsida. Olika webbyråer använder sig av olika system och för den oinsatte kan det kännas som en omöjligt svår fråga att veta vilket system som är lämpligast. Det viktigaste är väl att hemsidan blir bra? Så enkelt är det tyvärr inte. Vissa system är enklare att använda än andra och inte minst mer tillgängliga än andra. Det kan därför vara bra att ta reda på de grundläggande begreppen innan valet av en webbyrå eller produktionsbyrå sker.

Open source
De flesta seriösa produktionsbyråer och webbyråer i stockholm bygger sina hemsidor via program som är open source. Det betyder att systemet har en öppen källkod som alla har tillgång till. Systemen är ofta avgiftsfria och alla som använder systemet hjälper också till att utveckla det. Genom att alla har tillgång till källkoden är det också möjligt för vilken programmerare som helst att lägga till eller förbättra en hemsidas funktioner. Det är därför ofta att föredra ett sådant system när en webbyrå eller ett företag ska bygga en hemsida.

Motsatsen är kommersiell programvara som köps på licens. Dessa programvaror skapas av ett internetföretag som utvecklar källkoden åt användarna. Nya versioner släpps då med jämna mellanrum och en uppgradering kostar ibland lite mer pengar. Det kostar en slant extra, och problem kan förekomma om företaget väljer att byta webbyrå eller själv vill ta över uppdateringen av hemsidan.

Dynamiskt eller statiskt
De verktyg som används för uppbyggnad och för uppdateringar kan också antingen vara dynamiska eller statiska. De dynamiska verktygen är ofta att föredra, då det gör det lättare att förändra sidans innehåll. För användaren blir det också lättare att hitta i en dynamisk lösning, då de oftare har bra sökfunktioner.

Framför allt märks fördelarna med dynamiska management system när det kommer till uppgraderingar. Det går fortare och är enklare, eftersom själva innehållet på sidorna sparas på en enda plats, och designen på en annan plats. Systemet skapar en mall av designen och sedan är det bara att fylla på med innehåll. Det går fort och enkelt, och risken att göra fel är obefintlig. De allra bästa systemen kräver inte heller att du lägger in innehållet i någon html-kod utan hjälper användaren genom att väl avvägt och användarvänligt gränssnitt.

Eller tvärtom: designen kan ändras utan att innehållet tappas. Mycket smart, särskilt för de företag som vill kunna förändra sin webbdesign utan att göra om hela hemsidan.

Välj rätt grund
Oavsett syftet och hur mycket intern kompetens som finns i ett företag är det viktigt att titta på vilka system som används av en webbyrå, reklambyrå eller produktionsbyrå när de ska bygga företagets hemsida. Är systemen stängda för insyn kan det bli riktigt trassligt i längden. En webbyrå som enbart använder sig av open source-system för att bygga kunders hemsidor är DinWebb.

No related posts.