Enkelt uttryckt är ett kreditkort något som du använder

Enkelt uttryckt är ett kreditkort något som du använder för att köpa en tjänst eller vara, men pengarna dras inte direkt från ditt konto. Istället betalas räkningen av den bank eller det kreditinstitut som utfärdat kortet. Du får sedan en räkning från dem, vanligen inom en månad. Fördelen är att du kan göra ditt inköp även om du just då inte har tillräckligt mycket pengar på ditt konto. Ofta är ju saldot ganska lågt dagarna precis före löneutbetalningen. Olika kort kommer med olika villkor. Var hittar man då de mest förmånliga kreditkorten? Besök oss på www.kreditkortdirekt.se och läs mer. Vi hjälper dig hitta det kort som passar dig och din familj bäst!

Diners Club grundades redan under 1950-talet och anses allmänt vara det första kreditkortsföretaget. Det påstås att Frank McNamara kom på idén med kreditkortet när han skulle betala en räkning vid Major’s Cabin Grill – dit han bjudit en företagskund – och upptäckte att han stoppat plånboken i en annan kavajficka. Hans fru blev tvungen att åka dit och betala, men missödet fick McNamara att fundera vidare kring nya betalningslösningar. Hans utgångspunkt var att var och en borde kunna göra inköp upp till vad de hade råd att betala istället för att begränsas av hur mycket pengar man råkade ha på fickan.

Idag kan man betala med sitt Diners Club-kort på mer än nio miljonerställen i runt 200 länder. Företaget ingår numera i Citigroup-koncernen. Kortinnehavaren får förutom kredit även tillgång till en mängd exklusiva tjänster och förmåner. Är Diners Club ett alternativ för dig? Gå till www.kreditkortdirekt.se och läs mer.

Related posts:

  1. Guide till kreditkort
  2. Säkrare val av kreditkort eller kontokort.