Får du bygga en balkong?

Du vill, vill, vill! Men får du bygga en balkong?
Att bygga en balkong till din lägenhet kan dels höja värdet på lägenheten men höjer givetvis också värdet på ditt liv. Det är livskvalité att en tidig sommarmorgon duka upp frukosten på ett litet bord ute på balkongen. Den kan vara ack så liten – bara den har plats för en stol och ett litet bord – så är det en njutningens stund du avnjuter där.
Så det är inte konstigt att du vill ha en balkong. Men får du? Vem kan hindra dig? Först och främst är det bostadsrättsföreningen. Medlemmarna måste på en stämma besluta om balkongbygge. Men det kan i och för sig ha den positiva effekten att fler blir intresserade – vilket leder till ett lägre pris för var och en.
Därefter måste du få ett bygglov – och det är inte alls säkert att du får det, då det kan vara ganska känsligt med gamla byggnader. Dock kan du anlita ett kompetent företag som Fasteb Bygg AB som har stor erfarenhet att utforma balkonger speciellt för att de ska smälta in på ett vackert sätt i miljön. De efterliknar kringmiljö och tidstypisk arkitektur så man ska få känslan av att balkongen byggdes samtidigt som huset. Kan man presentera en sådan ritning är chansen mycket större att få byggnadslov, även på gamla kulturhus. Du kan läsa mer, och se bilder, på Fästeb Bygg AB:s hemsida – www.fasteb.se – och få inspiration och idéer. Och om det är något mer du undrar – ring.

No related posts.