Glasögon från Leiber

Glasögon från Leiber
Judith Leiber var judinna i Budapest under andra världskriget och var således i farozonen att bli skickad till förintelseläger. Dock lyckades hon via sin far få ett Schweiziskt skyddspass som gjorde att hon kunde ta sig i säkerhet. Detta pass finns idag att beskåda på Holocaust Museum i Washington DC.
Efter kriget började hon sin bana som handväskdesigner för olika företag. 1963 bildade Leiber till slut sitt eget företag och började sälja sina handväskor till exklusiva butiker runt om i världen. Idag kostar en handväska från Leiber flera tusen dollar och har blivit en statussymbol för många kvinnor – däribland flera presidenthustrur i USA. Leiber är mest känd för sina minaudieres, som ofta täcks av kristaller.
1994 fick Leiber en Life-Time Achievement Award från Europeiska unionens råd för sina prestationer inom modedesignen. Klassiska exempel på hennes arbete finns som permanent utställning på Smithsonian i Washington, Metropolitan Museum of Art i New York City och på Victoria and Albert Museum i London. Den Taubman Museum of Art i Roanoke har haft ett galleri av hennes arbete för uppvisning allt sedan starten 2008.
Utöver handväskor har Leiber även designat en rad andra produkter. Bland annat glasögon. Givetvis är ett par glasögon från Leiber oerhört exklusiva och dyra. Men du kan få tag på dem lite billigare om du går in på www.glasogonmode.se. Detta är en sida som har samlat glasögon från flera olika glasögonstillverkare. Här finns exempelvis glasögon från märken som Spy, Pirelli och Max & Co.

Related posts:

  1. Att köpa glasögon online
  2. Köpa nya glasögon
  3. Glasögon på internet
  4. Köpa glasögon på nätet