Jens Saltin och hans affärspartner, systemutvecklaren, Fredrik O

Glöm strul med gruppbetalningar! Tiden då du var tvungen att ringa det där pinsamma samtalet till polaren för att påminna om den där skulden från restaurangbesöket är över.

Med appen Steven blir det enklare att umgås under trevliga former, i glada vänners lag, utan att pannor ska behöva läggas i djupa veck, när aftonens räkenskaper ska göras upp.

Steven, som fått sitt namn efter uttrycket “even Steven”, är en app som utvecklats av den tidigare Klarna-chefen Jens Saltin och hans affärspartner, systemutvecklaren, Fredrik Olofsson.

Enkelt uttrycket kan man säga att Steven, som lanseras på bred front under våren 2018, är det perfekta komplementet till Swish. Med Steven kan du se vilka som betalat sin del av afterworknotan, eller hotellvistelsen.

För en tid sedan stod det klart att Jens Saltin hoppar av framgångståget Klarna. Saltin arbetade för Klarna under sju år, först som key account manager för Klarna mobil och den sista tjänsten han hade för det omåttligt framgångsrika företaget var chef över den viktiga marknaden Storbritannien.

Det är många som har funderat på vad nästa steg i Jens Saltins karriär skulle komma att bli. Och när det nu står klart att det blir Steven, så känns det onekligen som en självklar fortsättning för den framgångsrike svensken.

I ryggsäcken har Jens Saltin en mastersexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Vidare har också Saltin arbetat på hedgefonden Rubicon i San Fransisco, Kalifornien, samt på Goldman Sachs capital markets-avdelning, i London.

Att Jens Saltin, född -81, har hunnit med en hel del under sin karriär råder det knappast någon tvekan om. Saltin och Olofsson uttalade ambition är att Steven först ska lanseras på den svenska marknaden men att appen med tiden även ska flyga ut i Europa. Allt talar för en internationell succé!

No related posts.