Låna pengar

I stort sett alla svenskar måste någon gång i livet låna pengar. Det kan vara alltifrån att finansiera ett husköp till en drömresa. Innan du skickar in en låneansökan kan det vara en god idé att ta kontakt med Norrbanken.

Den fristående låneförmedlingstjänsten Norrbanken samarbetar med Freedom Finance. Därför kan de erbjuda specialanpassade lån med förmånlig ränta. Via Norrbanken kan du teckna lån utan säkerhet, så kallade blancolån. Innan du skickar in en ansökan om lån är det alltid smart att kontrollera så att du uppfyller de grundläggande villkoren.

För att din låneansökan ska beviljas krävs i regel att du har fyllt minst 18 år. Notera också att det kan finnas en övre åldersgräns. Förutom detta bör du ha en fast adress i Sverige, samt en inkomst som årligen överstiger en angiven summa.

Om du sedan tidigare har betalningsanmärkningar kan detta sätta käppar i hjulet för din ansökan. Du ska dock vara medveten om att det finns långivare som erbjuder lån även till de som har betalningsanmärkningar. Långivaren ser då mer till din framtida betalningspotential, snarare än din historik.

Har du tänkt låna ett större belopp är det mycket viktigt att du ser till återbetalningstiden. Det kan tyckas självklart att man vill bli skuldfri så snabbt som möjligt. Likväl kan en alltför snabb återbetalningstakt innebära en alldeles för stor belastning på hushållets ekonomi.

För att vara säker på att kunna klara av lånet kan du provspara den aktuella summan under en några månader. Norrbanken tipsar dig om att skaffa ett betalningsskydd, i samband med att du tecknar ett lån.

Betalningsskyddet innebär en säkerhet för dig ifall du skulle drabbas av ofrivillig arbetslöshet eller sjukskrivning. För direkt kontakt med Norrbanken ringer du 0770-455 903. Personalen hjälper dig att hitta rätt lån.

Related posts:

  1. Lån-Pengar.se