Milanesiske kaféinnehavaren Achille Gaggia

Åren efter andra världskrigets slut lyckades den milanesiske kaféinnehavaren Achille Gaggia göra ett flertal tekniska förbättringar som förenklade framställningen av espresso. Hans maskin skapade ett betydligt högre tryck. Det var nu som espresson fick sitt karakteristiska utseende, med en så kallad crema (skum som flyter på kaffevätskan). Metoderna för espresso-framställning skulle förbättras ytterligare under 1960-talet. Länge har folk druckit espresso-baserade drinkar när de går ut, men nöjt sig med kokkaffe eller bryggkaffe hemma. I och med att fler och fler förstklassiga espressomaskiner för hemmabruk kommit ut på marknaden har vanorna börjar förändras. Skulle du vilja kunna göra espresso hemma? Besök i så fall espressomaskin.eu. Vi hjälper dig att hitta den maskin som passar dina behov bäst.

Idag finns det en mängd espressomaskiner på marknaden. Med vissa styr du själv hela processen, andra är helt automatiska – det enda du behöver göra är att ställa fram en kopp och trycka på en knapp. Innan du ger dig ut för att köpa en espressomaskin är det viktigt att du först i lugnt och ro funderar igenom vad du är ute efter. Det finns ju ingen anledning att betala för massa funktionalitet som du ända inte är intresserad av att utnyttja. Om du surfar in på www.espressomaskin.eu hittar du inte bara information om specifika modeller utan även många bra tips och råd.

Related posts:

  1. Espresso information och guide