Om hemsidor, domännamn och servrar

Webbhotellia

Tycker du att det där med hemsidor, domännamn och servrar verkar vara krångligt? Behöver du, eller ditt företag, samtidigt ett nytt forum för att nå ut? Webbhotellia är en informationssajt som ger dig grundläggande fakta om hur du kan bli mer aktiv på nätet.

Som oinsatt i ämnet kan det tyckas vara mängder av termer och tekniska uttryck i datorvärlden som är svåra att förstå. Informationssajten Webbhotellia tar upp dessa termer och uttryck och presenterar dessa på ett lättfattligt sätt.

För att synas på nätet krävs det att du har någon sorts plats, utifrån vilken människor kan nås av ditt budskap. Det kan vara sociala medier, som twitter eller att du exempelvis bloggar. Ska du satsa på att slå kommersiellt på nätet är dock den klassiska hemsidan fortfarande ett vinnande koncept.

Hur gör man då för att skaffa en hemsida? Ja, svaret är att det beror på. Har du en vara eller tjänst som du vill sälja på nätet, och således är i behov av att nå så många potentiella kunder som möjligt så är det bra om du kontaktar en webbyrå.

Webbyrån kan hjälpa dig med att sätta samman ett koncept från ax till limpa, alltifrån hemsidans minsta byggstenar till reklambudskap. Att anlita en webbyrå för att ta hand om allt detta kan dock av många uppfattas som dyrt. Och att skaffa sig en plats på ett webbhotell och att själv knopa ihop en hemsida, efter en tydlig mall, är faktiskt lättare än man kan tro.

En hemsida behöver nämligen inte vara så speciellt sofistikerad för att den ska fungera kommersiellt. Viktigt är dock att du jämföra olika webbhotell innan du skriver på något kontrakt. Vanligt är att webbhotellets kontrakt löper över ett år. Skulle du då märka att ditt utrymme är för litet, eller supporten är närmast obefintlig så har du ett problem.

Självklart är det inte alla som vill ha en hemsida för kommersiellt bruk. Informationssajten Webbhotellia tipsar om många bra billighetsalternativ. När det gäller gratis domännamn och webbhotell med gratistjänster så ska man komma ihåg att det kan vara problem med kvaliteten.

Utrymmet är litet, adressen är krånglig och skulle sidan av någon anledning haverera så finns det ingen du kan vända dig till. Således kan det vara värt att betala några kronor i månaden för ett betalalternativ. Sett i det stora hela så är det faktiskt ganska billigt att ha en sajt uppe på ett webbhotell. För mer handfasta tips, kolla in informationssajten www.Webbhotellia.se

No related posts.