Tips från en städhjälp

Tips från en städhjälp

Vad bör finnas i ett städskåp?

En bra städhjälp är en helt vanlig mopp men man bör även ha en mopp med mirakeltrasor i. Den gör att golvet inte blir så blött. Dessutom bör man ha mirakeltrasor i tre färger; en för köket, en för badrummet och en för vardagsrummet. En fönstertrasa behövs också.

Rengöringsmedel

En bra hjälp hemma är helt vanligt diskmedel. Jag rekommenderar ändå några olika varianter, mest för att folk vill att det ska lukta Ajax. När det gäller fönsterputs är vatten och lite diskmedel det allra bästa. Dra därefter torrt med en fönstertrasa och du får ett perfekt resultat.

Undanplockning

Om du vill få till en bra städning bör du plocka undan och lägga var sak på sin plats innan du börjar. Det blir definitivt bättre städat då. Städning handlar mycket om att plocka undan.

Städning av duschkabin

En bra hjälp hemma för städning av duschkabinen är en helt vanlig tandborste. En gång i månaden bör du gnugga alla hörn med badkarsrengöring och en tandborste. Mögel går bort med mögelborttagningsmedel och kalkavlagringar med ”Kakel & Fogrent”.

Några extra bra tips

När det gäller oljade ekgolv bör städningen ske med riktig träsåpa. Annan såpa (grön eller gul) har en uttorkande effekt på golvet i stället för att återföra fukt till golvet. Det allra bästa för ett oljat golv är träsåpa som är en produkt baserad på linolja.

Sköt om din säng. Bäddmadrassen bör tas ut på balkongen när det är minusgrader ute. På så sätt blir du av med kvalstren, de fryser helt enkelt ihjäl. Madrassen ska därefter dammsugas eller piskas utomhus.

Bokhyllor bör inte dammas med dammtrasa. Dammsug i stället så blir du av med det mesta av dammet.

No related posts.