USA:s president, var diplomat i Paris under 1780-talet.

Thomas Jefferson, huvudförfattare till den amerikanska självständighetsförklaring och sedermera USA:s president, var diplomat i Paris under 1780-talet. Stadens kulturliv gjorde ett oförglömligt intryck på den unge amerikanen. ”Om jag skulle berätta hur mycket jag njuter av deras arkitektur, skulptur, målning, musik, så skulle jag sakna ord”, ” skrev han till en vän. Paris har förblivit ett världscentrum för kulturen och människor kommer från alla delar av världen för att beskåda dess byggnader och konstskatter. Om du vill besöka en stad du sent kommer att glömma, välj i så fall Paris. På sajten www.parisinfo.se hittar du allt du behöver veta. Här har vi samlat en mängd användbar information om hur du hittar billiga flyg och bussar, bra hotell och vandrarhem samt prisvärda restauranger. Unna dig en speciell upplevelse; åk till Paris!

För den konstintresserad är förstås Louvren ett måste. Byggnationen av vad som idag är ett av världens mest kända muséer inleddes redan under 1100-talet. Initialt var Louvren ett fort beläget i stadens västra utkanter som skulle skydda mot normandernas attacker. I och med den franska revolutionen, som startade 1789, blev Louvren ett centrum för vetenskap och konst. Under de påföljande krigsåren lades grunden till omfattade Louvrens samlingar. I fredsavdragen vid Tolentino och Campo Formio förvärvade Frankrike ett stort antal målningar och antikviteter från Vatikanstaten och republiken Venedig. Under 1800-och 1900-talen fortsatte konstskatten att växa. Med nära 10 miljoner besökare varje år är Louvren idag ett av världens mest populära muséer. I Paris kan du även njuta av Centre Pompidou och Musée d’Orsay.

Du kan enkelt resa till Paris med lågprisflyg eller buss. Besök www.parisinfo.se så hjälper vi dig hitta de bästa erbjudandena.

Related posts:

  1. hotell i paris