Varför inte låna en slant och starta ett eget fotbollslag?

Varför inte låna en slant och starta ett eget fotbollslag?
Enligt logiken att dyrast är bäst så borde ett fotbollslag med världens 11 dyraste fotbollsspelare innebära världens bästa fotbollslag – och vill man ha ett fotbollslag så vill man ju ha ett som är världens bästa. Enligt uppgifter från maj 2010 ser listan ut så här:

1. Cristiano Ronaldo: 808 miljoner kronor
2. Kaká: 566 miljoner kronor
3. Zlatan Ibrahimovich: 505 miljoner kronor
4. Zinedine Zidane: 454 miljoner kronor
5. Luis Figo: 374 miljoner kronor
6. Hernan Crespo: 358 miljoner kronor
7. David Villa; 345 miljoner kronor
8. Gianluigi Buffon: 329 miljoner kronor
9. Robinho: 328 miljoner kronor
10. Christian Vieri: 323 miljoner kronor
11. Dimitar Berbatov: 310 miljoner kronor

Dessa upphandlingar är olika gamla och priserna kan ha stigit sedan dess, så om du gärna vill ha dessa spelare i ditt lag kanske du får räkna med en viss inflation. Senast exempelvis Kaká var aktuell till försäljning var budet 1.1 miljarder kronor – och det blev inte av eftersom han ville fortsätta spela för sin gamla klubb. Därför bör du nog räkna med kanske det dubbla av detta, för att du realistiskt ska kunna skapa detta drömlag.
Nu har du alltså en inköpssumma på 9.4 miljarder kronor. Sedan får du nog räkna med att spelarna vill ha runt 3 miljoner kronor i veckan för sig själva. Så där har du en lönekostnad på runt 1.7 miljarder om året. Därefter kommer alla andra kostnader; kläder, resor, marknadsföring, mutor, försäkringar, träningsläger, fotbollar, liniment… Ja, listan kan göra hur långa som helst. Men för att vara på den säkra sidan bör du kunna hosta upp kanske 20 miljarder för ditt lag.
Börja med att gå in på www.bankexperten.se och se hur du ska gå till väga för att få ett lån till laget.

No related posts.